Arbetsbelysning gör mig tokig

Jag hade sett fram emot min helg i Göteborg i flera veckor. Jag bokade ett av innerstadens mest välkända hotell, mitt i stormens öga utan att för den delen tumma på kvalitén när det kommer till lugn och ro. Döm av min förväntning när jag möttes av en uppsättning grävmaskiner och staket omkring hotellet. Tydligen utförs för tillfället något form av markarbete i stora delar av centrala Göteborg (någonting jag absolut inte var medveten om!).

Överallt blinkade det av orange arbetsbelysning och som att detta inte vore nog stod även gårdslampor utsatt i alla hörn av bygget för att lysa upp ordentligt.

Jag tittade upp mot husfasaden av hotellet och förstod att här kommer det endast serveras sömnlösa nätter. Belysningen på både maskinerna samt strålkastarna var så pass starka att jag vid något tillfälle behövde skymma ögonen för att inte bländas helt. Jag kommer inte att sätta upp någon gårdsbelysning vid min paddock efter denna fasansfulla upplevelse.

Jag gick in i receptionen och gav dem en ordentlig avhyvling samt avbokade mitt besök. Jag åkte sedan till ett mindre hotell en bra bit utanför staden för att åtminstone kunna sova ordentligt på natten.